Tips voor het huren van een auto in Spanje

Voor het boeken:

Onze boekingsengine sorteert de huurauto's op prijs in een handig overzicht. Let op, de ogenschijnlijk goedkope auto's zijn in praktijk niet altijd de goedkoopste.

Benzine policy

De goedkoopste verhuurders hebben vaak een "vol halen - leeg terugbrengen" tankpolicy. Dit staat op onze website vermeld. Dit betekend dat u bij het ophalen van de auto een tank benzine dient af te rekenen die over het algemeen veel duurder is dan de lokale benzineprijs. Tevens worden hierbij administratiekosten berekend. Daarnaast is het erg moeilijk een auto helemaal leeg in te leveren.

Eigen risico

De auto's worden verhuurd met een all risk verzekering (CDW), standaard met een blijvend eigen risico. Vaak kunt u ervoor kiezen het eigen risico af te kopen. Dit kan op twee manieren:

 • als er bij de auto "geen eigen risico" staat vermeld, is het eigen risico afgekocht bij de dezelfde autoverhuurmaatschappij als waar u de auto huurt, in praktijk betekent dit dat u wel een creditcard voor de borg moet overleggen, en geen eigen risico hoeft te betalen
 • Indien er bij de auto "restitutie eigen risico" staat vermeld, is het eigen risico deel extern verzekerd. In geval van schade dient u het eigen risico voor te schieten. U kunt het dan weer terugclaimen bij onze bemiddelaar AutoEurope.

Super handige PDF, download nu gratis en neem de print mee te nemen als u uw huurauto ophaalt

tips auto huren in spanjeDownload hier onze gratis autohuur checklist met veel voorkomende zinnen vertaald naar het Engels en Spaans.

Wat kunt u thuis doen?

Print de voucher uit, lees deze goed door en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het "eigen risico beleid", welke extra verzekeringen er zijn afgesloten, wat de tank policy is en of er extra bestuurders zijn meeverzekerd.

Bij het ophalen in Spanje:

 • Vaak onstaan er misverstanden aan de balie bij het ophalen van de huurauto. De baliemedewerker zal proberen u alsnog een extra verzekering te verkopen, terwijl u vooraf misschien alles voldoende heeft verzekerd. Houd voet bij stuk en laat u niet ompraten. Ook upgrades en extra verzekeringen voor banden, voorruit e.d. zijn veel aangeboden producten. Veel baliepersoneel krijgt commissie over alles wat ze u extra kunnen verkopen.
 • Heeft u een geldige reditcard en weet u uw pincode?
 • Let er goed op dat de auto schadevrij is
  • Controleer de ruiten op sterren en barsten
  • Kijk de banden/velgen na
  • Meld eventuele deuken en krassen die niet op het gepresenteerde verhuurcontract vermeld staan.

Tijdens de huur:

Indien er een lampje op het dashboard gaat branden, bel met de verhuurder en vraag wat u kan doen.

Mocht u schade oplopen, probeer altijd een politie rapport te laten maken, dit scheelt een hoop onduidelijkheid en maakt het verhalen van de schade een stuk gemakkelijker

Bij het inleveren van de auto:

 • Tank de auto af in geval van "vol=vol" benzine beleid voor u de auto terugbrengt
 • Loop met een medewerker om de auto en laat hem constateren dat er geen nieuwe schade is. Vraag hiervoor een handtekening. Soms gebeurt het dat mensen achteraf een schade krijgen doorberekend terwijl ze in de veronderstelling waren dat alles in orde was.

Spanje

Spanje is al jaren een geliefde vakantiebestemming voor de Nederlandse toerist. Naast steden als Madrid en Barcelona, zijn ook de Balearen en de Canarische eilanden veelbezochte bestemmingen.

Spanje is een van de grootste landen van Europa met als hoofdstad Madrid. Het heeft ongeveer 47 miljoen inwoners en een oppervlakte van 505.992 vierkante kilometer (12 keer zo groot als Nederland!). Officieel is het een koninkrijk en naast het Spaans wordt er ook Catalaans en Baskisch gesproken.


Grote kaart van Spanje weergeven

In vergelijking met andere Europese landen worden er in Spanje relatief veel auto’s verhuurd. Dit is zo omdat de mensen vanwege de afstand tot Nederland meestel vliegen. Naast steden als Alicante en Malaga worden er veel auto’s verhuurd in Marbella, Tenerife, Gran Canaria en op Ibiza. Wij van autohuurspanje.nl kunnen op vrijwel alle locaties in Spanje huurauto’s aanbieden en hebben altijd de laatste lokale aanbiedingen verwerkt in ons prijsaanbod.

Verhuurders

In verband met de grote vraag zijn bijna alle grote autoverhuurders vertegenwoordigd. Bedrijven als Avis, Budget, Europcar en Hertz hebben op bijna alle luchthavens wel een balie. Maar ook lokale verhuurders zijn goed vertegenwoordigd en van een kwalitatief goed niveau. Denk aan bedrijven als Record, Cigar en Niza Cars.

Veel rijplezier in zonnig Spanje!

Auto huren in Spanje zonder credit card

De bij ons aangesloten verhuurmaatschappijen vereisen een credit card op naam van de bestuurder.
Het kan voorkomen dat een bestuurder niet in het bezit is van een credit card en een bijrijder wel; de credit card van de bijrijder kan dan alleen gebruikt worden als de bijrijder de hoofdbestuurder wordt en de bestuurder dan als "extra driver" wordt aangemerkt, vaak zijn hiermee extra kosten gemoeid, de bijrijder moet vanzelfsprekend dan ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

AutohuurWereldwijd AutohuurSpanje.nl is onderdeel van de AutohuurWereldwijd Groep. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid