Menu
AutohuurSpanje

Europcar
Hertz
Alamo
Dollar
Budget
Avis

autohuurspanje.nl scenic

Reis met een huurauto door Spanje

autohuurspanje.nl scenic

Spanje, rust en ruimte of toch liever cultuur?

autohuurspanje.nl scenic

Schilderachtige tafereeltjes

autohuurspanje.nl scenic

Fuerteventura

autohuurspanje.nl scenic

The city of sciences in Valencia

autohuurspanje.nl scenic

Lekker rijden langs de kust

autohuurspanje.nl scenic

Of liever in de bergen?

Tips voor het huren van een auto in Spanje

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen


Wat kunt u thuis doen?

Voor het boeken:

Lees onze PDF, vergelijk de verschillende aanbieders. Let hierbij vooral op het totaalplaatje en laat u niet verleiden door de (te) goedkope vanaf prijs. Kijk ook naar het cijfer wat de verhuurder voor de gebruikerservaringen heeft gekregen. Omdat u Tot 48 uur voor ophalen gratis kan anuleren kunt u enige tijd na het boeken nog eens opnieuw kijken of de tarieven wellicht goedkoper zijn geworden

Super handige PDF, download nu gratis en neem de print mee te nemen als u uw huurauto ophaalt

tips auto huren in spanjeDownload hier onze gratis autohuur checklist met veel voorkomende zinnen vertaald naar het Engels en Spaans.

Zorg dat u weet wat u heeft gehuurd

Print de voucher uit, de voucher is gewoon in het Nederlands. Lees deze goed door en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het "eigen risico beleid", welke extra verzekeringen er zijn afgesloten, wat de tank policy is en of er extra bestuurders zijn meeverzekerd.

Onze boekingsengine sorteert de huurauto's op prijs in een handig overzicht. Let op, de ogenschijnlijk goedkope auto's zijn in praktijk niet altijd de goedkoopste.

Benzine policy

De goedkoopste verhuurders hebben vaak een "vol halen - leeg terugbrengen" tankpolicy. Dit staat op onze website vermeld. Dit betekend dat u bij het ophalen van de auto een tank benzine dient af te rekenen die over het algemeen veel duurder is dan de lokale benzineprijs. Tevens worden hierbij administratiekosten berekend. Daarnaast is het erg moeilijk een auto helemaal leeg in te leveren.

Eigen risico

De auto's worden verhuurd met een all risk verzekering (CDW), standaard met een blijvend eigen risico. Vaak kunt u ervoor kiezen het eigen risico af te kopen. Dit kan op twee manieren:


Spanje

Spanje is al jaren een geliefde vakantiebestemming voor de Nederlandse toerist. Naast steden als Madrid en Barcelona, zijn ook de Balearen en de Canarische eilanden veelbezochte bestemmingen.

Spanje is een van de grootste landen van Europa met als hoofdstad Madrid. Het heeft ongeveer 47 miljoen inwoners en een oppervlakte van 505.992 vierkante kilometer (12 keer zo groot als Nederland!). Officieel is het een koninkrijk en naast het Spaans wordt er ook Catalaans en Baskisch gesproken.


Grote kaart van Spanje weergeven

In vergelijking met andere Europese landen worden er in Spanje relatief veel auto’s verhuurd. Dit is zo omdat de mensen vanwege de afstand tot Nederland meestel vliegen. Naast steden als Alicante en Malaga worden er veel auto’s verhuurd in Marbella, Tenerife, Gran Canaria en op Ibiza. Wij van autohuurspanje.nl kunnen op vrijwel alle locaties in Spanje huurauto’s aanbieden en hebben altijd de laatste lokale aanbiedingen verwerkt in ons prijsaanbod.

Bij het ophalen in Spanje:

Tijdens de huur:

Indien er een lampje op het dashboard gaat branden, bel met de verhuurder en vraag wat u kan doen.

Mocht u schade oplopen, probeer altijd een politie rapport te laten maken, dit scheelt een hoop onduidelijkheid en maakt het verhalen van de schade een stuk gemakkelijker

Bij het inleveren van de auto:

Verhuurders

In verband met de grote vraag zijn bijna alle grote autoverhuurders vertegenwoordigd. Bedrijven als Avis, Budget, Europcar en Hertz hebben op bijna alle luchthavens wel een balie. Maar ook lokale verhuurders zijn goed vertegenwoordigd en van een kwalitatief goed niveau. Denk aan bedrijven als Record, Cigar en Niza Cars.

Veel rijplezier in zonnig Spanje!

Auto huren in Spanje zonder credit card

De bij ons aangesloten verhuurmaatschappijen vereisen een credit card op naam van de bestuurder, zonder een geldige credit card op naam van de bestuurder krijgt u de auto dus niet mee.
Het kan voorkomen dat een bestuurder niet in het bezit is van een credit card en een bijrijder wel; de credit card van de bijrijder kan dan alleen gebruikt worden als de bijrijder de hoofdbestuurder wordt en de bestuurder dan als "extra driver" wordt aangemerkt, vaak zijn hiermee extra kosten gemoeid, de bijrijder moet vanzelfsprekend dan ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

AutohuurWereldwijd AutohuurSpanje.nl is partner van AutoEurope ©